Inloggen
Terug naar overzicht

Toverballen

Het is weer tijd dat de roze, blauwe en witte hortensia’s plaats maken voor de classics in groene, rode en bruine tinten. Deze doorgekleurde toverballen die veranderd zijn in antieke en donkere bloemen passen perfect bij de herfst en winter. Ideaal als basis voor een boeket, maar ook prachtig als single bloem in een vaas.

De Latijnse naam Hydrangea 
In 1739 gaf de plantkundige Grovonius deze bloem de naam Hydrangea. Hij vond namelijk dat de vorm deed denken aan een oude waterkruik. Door de woorden ‘hydro’ (= water) en ‘angeion’ (= kruik) samen te voegen, ontstond de naam. Maar de hortensia blijkt nog ouder te zijn dan dit. Door onderzoek van fossiele resten weten we dat deze plant 140 miljoen jaar geleden al bestond!

Stenenbreker

De hortensia behoort tot de familie van de ‘Steenbreekachtigen’. Sterke planten dus: hun wortels kunnen letterlijk stenen breken. Het is dan ook een stevige bloem waar je klant lang plezier van zal hebben. 

Tip voor je klanten: drogen! 

Neemt de bloem geen water meer op en wordt het blad slap? Verwijder dan het blad van de bloemstelen en haal het water uit de vaas. Zet de bloemen terug in de vaas zonder blad en water. De bloemen zullen dan in z’n geheel opdrogen en zo kunnen je klanten nog maanden plezier hebben van hun gedroogde hortensiabloem. 

Bekijk onze collectie snijhortensia's in de webshop.