Inloggen
Terug naar overzicht

Bezig met bessen

Als decoratie, helemaal solo in een vaas of als deel van een bloemstuk of boeket. Voor elke gelegenheid en elk seizoen is er wel een bes te vinden. Sommige bessen hebben vormen en kleuren die je elders in de natuur niet terugvindt, waardoor de bloemstukken extra bijzonder worden.

Wild tot romantisch
De lieve symphoricarpos, pastelkleurige hypericum of romantische rozenbottel zijn graag geziene gasten in een bruidsboeket. Maar de laatste tijd is er ook een grote vraag naar wat wildere, natuurlijke boeketten en bloemstukken op de grote dag. Een vurige crocosmia lucifer, brutale cynara cardunculus of een doodnormale braam passen goed bij deze stijl. De bessen zijn te combineren met snijbloemen, gedroogde bloemen of andere elementen uit de natuur en doen het ook goed als decoratie. De bessen kun je in de aankleding van het event terug laten komen en ook in de corsages. Let er wel op dat sommige bessen giftig zijn voor mensen en dieren- plaats deze bij voorkeur niet op een tafel waar aan gegeten wordt.

Kleur in de herfst
In de herfst en de winter groeien niet veel kleurrijke, bloeiende planten. Felgekleurde bessen geven het boeket een vrolijke uitstraling en traditionele herfstbessen eren de kleuren van het seizoen. Physalis lampions, een rode rozenbottel en een gele, oranje of rode hypericum kunnen op een herfsttafel of bij een uitgebreid kerstdiner eigenlijk niet missen. Met welke bessen werk jij het liefst?