Inloggen
Terug naar overzicht

Pompoenseizoen met bloemist Tiffany

Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoenen. Geïnspireerd door deze kleurrijke vruchten ging ook bloemist Tiffany van Lenten aan de slag om een decoratief herfststuk te maken.

foto


Deze jonge Nederlandse creatieveling denkt graag buiten de lijntjes als het gaat om het creëren van bloemwerken en experimenteert ze graag door gebruik te maken van nieuwe of minder gebruikelijke materialen als basis voor haar werken.

"Vaak zie ik bloemisten een hele pompoen uithollen en deze vervolgens vullen met een mooi bloemwerk. Maar dit is best veel werk, dus bedacht ik een manier hoe dit makkelijker en sneller zou kunnen. Zo kwam ik erop om gaten in de pompoenen te boren met een cirkelboor en hier vervolgens een buisje - met dezelfde dikte als het gat - in te duwen. Super easy!"

"Ik verspreid de buisjes altijd over de gehele pompoen, waardoor er een speels effect ontstaat. Nog een voordeel is dat dat de buisjes ervoor zorgen dat de gaten luchtdicht zijn, waardoor de pompoen veel minder snel gaat rotten, dan als je hem uitholt."

Haal de herfst naar je winkel met deze pompoencreatie. Zet meerdere pompoenen in verschillende groottes en kleuren bij elkaar op een schaal. Boor enkele gaten, duw daar buisjes in en vul die met herfstbloemen. Dit is niet alleen een gezellige toevoeging aan je winkel, het is ook gelijk een goede inspiratie voor klanten om zelf aan de slag te gaan.