Inloggen
Terug naar overzicht

Op bloemenreis naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kennen we natuurlijk allemaal van de junglesafari’s, de heerlijke wijn en Kaapstad, maar wist je dat Zuid-Afrika de meest diverse planten en bloemen habitat heeft in de wereld?

Meer dan 9000 soorten groeien en bloeien alleen al binnen een kleine regio binnen Zuid-Afrika. Kijk je mee naar onze bloemen 'Big 5'?  

Protea

Deze Zuid-Afrikaanse schone mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje, want de koningsprotea (Protea Cynaroides) is de nationale bloem van Zuid-Afrika. Daar noemen ze haar ook wel ‘Suikerbossie’, door de sappen die de bloemen uitscheiden naar suiker smaken. 

 

Leucadendron 

Deze bloem groeit in struikvorm, iedere tak wijst recht naar boven om zoveel mogelijk zonlicht op te kunnen vangen. De leucadendron staat bekend om zijn felle kleuren en stevige bladeren.

 

Leucospermum

Oorspronkelijk groeide dit exotische speldenkussen langs de rotsachtige hellingen aan de kusten in het zuidwesten van Kaap de Goede Hoop. 

 

Serruria

Met haar lieflijke kleur en delicate bloemblaadjes wordt deze boem ook wel ‘De trots van Franschoek’ genoemd. Dit is de vallei in Zuid-Afrika waar deze bloem in het wild groeit.

 

Kaaps Groen
Deze naam is een verzamelnaam voor diverse Zuid-Afrikaanse groenproducten. Dit snijgroen groeit van origine alleen in de omgeving van het zuidelijke punt van Zuid-Afrika, Kaapstad. 



Bekijk hieronder ons bloemenassortiment uit Zuid-Afrika.