Inloggen
Terug naar overzicht

Vilosa – Growing delight

Vilosa is een hypermoderne en volledig geautomatiseerde kwekerij met drie locaties in regio Westland. ‘Growing Delight’ zoals zij zeggen, want ze telen potplanten die met hun kleuren en bijzondere vormen een lust voor het oog zijn en door hun sterke kwaliteit een makkelijk karakter hebben.

Met het ambacht van vroeger en de technieken van nu kweekt Vilosa jaarrond Kalanchoë en andere bloeiende potplanten zoals Chrysant en Celosia. De focus ligt daarbij op de potmaten 8 cm, 10,5 cm & 14 cm. Uniek zijn de Kalanchoë Specialties in een 14 cm pot met een exclusieve variatie aan soorten en vormen, zoals de bijzondere Surprising Desert, sterke Sunny en unieke Kalanchoë Bell-types als Magic Bells & Lucky Bells. 

 

Daarnaast zijn er elk seizoen verrassende producten te vinden zoals de van kleur veranderende Kalanchoë Mozaic en balkonbakjes in de zomer voor buiten of de Swifty Chrysant voor in het najaar.

 

 

Het team van Vilosa zet zich elke dag weer in voor planten van topkwaliteit, die de wensen van de consument optimaal vervult. Om te blijven innoveren is Vilosa altijd op zoek naar nieuwe bijzondere soorten en ze zijn niet bang om iets anders te proberen. Maatwerk is hun sterkste punt, ze werken dan ook graag samen met klanten en leveranciers om te leveren waar behoefte aan is. 

 

Vilosa zet grote stappen naar een zo duurzaam mogelijk product. Als eerste potplantenkwekerij behaalden ze het Planet Proof certificaat. Bovendien heeft deze kweker in 2022 op alle locaties de overstap gemaakt naar LED-verlichting. Ook verkopen ze hun planten enkel nog in 100% gerecyclede én recyclebare trays en ze zijn continu bezig met de volgende stap in duurzaam telen.