Inloggen
Terug naar overzicht

Hippe hippeastrum

Kerstboom, lichtjes, hier en daar een rendier en heel veel kerstballen. Er zijn bepaalde dingen die gewoon niet kunnen missen met de kerst, en de hippeastrum is daar een van.

Maar ook tot ver na de feestdagen is de hippeastrum een graag geziene gast. Als snijbloem of in wax, of als bol in een mooie pot. Kies wat past bij jouw klanten en laat ze kennis maken met deze bijzondere plant!

Amaryllis of hippeastrum?
De hippeastrum wordt ook vaak amaryllis genoemd en als afstammeling van de narcisfamilie groeit de plant uit een bol, een felgroene steel die uitgroeit tot een stervormige, statige, fluweelachtige bloem. Omdat de plant verder geen bladeren heeft, is hij ook makkelijk als snijbloem te gebruiken. En wist je dat de hippeastrum ook symbool staat voor trots? Een mooie toevoeging in een boeket voor als er een prestatie te vieren is.

Met of zonder vlinderdasje 
Het leuke van de hippeastrum is dat je hem op heel veel verschillende manieren kunt presenteren. De rode en witte versie zijn geliefd rond de kerst, maar wat dacht je bijvoorbeeld de bol in een vrolijke kerstsok, een gewaxte bol met glitters of een kokodama-achtige bol met mos? Als snijbloem is de hippeastrum beschikbaar in veel kleuren, van roze tot oranje en felrood tot gestreept. En heb je wel eens een hippeastrum met een vlinderdasje gezien? 

In onze webshop vind je heel veel creatieve variaties voor elke gelegenheid.