Inloggen
Terug naar overzicht

Het is (bijna) kerst!

Voor we het weten, is het weer december en worden de huizen gehuld in een warme gloed van feestelijke lampjes en kleurrijke decoraties. Maar voordat de traditionele kerstboom met rode ballen tevoorschijn wordt gehaald, zijn de kersttrends van dit jaar het waard om het eens over een andere boeg te gooien deze decembermaand.

Naturel en natuurlijk
Dit jaar zien we veel natuurlijke elementen als kerstversiering. Deze trend is een reactie op de klimaatcrisis en eert Moeder Natuur. Hang de boom vol met alles wat buiten te vinden is, zoals dennenappels, mos, hout en bessen. Deze aardse accenten voegen sfeer en warmte toe aan de ruimte. Maar vergeet ook niet de tafel op te fleuren met een vaas Ilex of Hypericum om het kerstgevoel compleet te maken.  

Pink-mas
Roze is hip en deze kleur zullen we veel gaan terugzien in de kerstboom. Combineer roze fluwelen kerstballen, parelkettingen en strikjes met echte bloemen, zoals roze rozen en anthuriums. Et voilà, je hebt een suikerzoete kerstboom, helemaal in stijl van Bridgerton en Barbie. Toch te veel van het goede? Crèmekleurige chrysanten of pistachegroene Dianthus en Eustoma doen het goed in combinatie met roze tinten en maken het minder overweldigend.

Regenboog
Kan kerst voor jou niet kleurrijk genoeg zijn? Kies dan voor een mix van alle kleuren van de regenboog, waarbij de insteek ‘more is more’ niet beter verwoord had kunnen worden. Hang uitbundige kerstballen in de vorm van je favoriete eten, tekenfilmfiguur of hobbygereedschap in de boom en maak dit af met gewaxte rozen en glinsterende dennenappels. Breng kleur in de donkere decembermaand met deze vrolijke decoratie en omarm de magie van kerst.

Modern chic
Gezellig en warm met een minimalistische twist, dat is de modern chic trend. Zacht beige, wit en bruin worden gecombineerd met goudkleurige details. Steek champagnekleurige Asparagus, witte Brunia en bloemen in koffietinten in de boom en hang er kerstballen bij in dezelfde tonen. Spuit als finishing touch nepsneeuw op de groene takken en samen met warm-gele kerstverlichting geeft dit een huiselijk gevoel, waardoor het donkere weer van buiten al snel wordt vergeten.