Inloggen
Terug naar overzicht

Opti-flor – Creativiteit is essentieel

De orchideeën van Opti-flor worden gedurende de teelt omringd door de beste zorg, aandacht en vakmanschap. Er wordt gestreefd naar planten van perfecte kwaliteit en een exclusief karakter. Opti-flor bestaat ruim 90 jaar en heeft een continue drive om te vernieuwen en daarbij komt creativiteit op de eerste plaats.

Impresso
De ontwikkeling van een nieuwe productlijn vergt jaren aan tijd en inspanning, zo ook bij Opti-flor. Gelukkig was dit een groot succes toen ze uitkwamen met hun nieuwe orchidee Impresso. Deze orchidee bestaat uit 2 planten in een 15cm pot en zorgt voor een enorme pracht aan bloemen. Impresso is een absolute eyecatcher en beschikbaar in wit, paars en oudroze. Impresso is ook beschikbaar in combinatie met een uniek watergeefsysteem, AQUO keramiek. Hierdoor voorziet de plant zichzelf in haar waterbehoefte en dit zorgt voor een perfecte groei en bloei.

Duurzaamheid
Het uitgangspunt van Opti-flor is het zo duurzaam mogelijk kweken van de meest bijzondere orchideeën, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Ondertussen gebruikt deze kweker nog slechts 40% van het aardgas dat in 2013 werd verbruikt, ze hebben een eigen aardwarmtebron en er wordt enkel nog gebruik gemaakt van LED verlichting. Opti-flor beschikt over ruim 4000 zonnepanelen waardoor ze zelfvoorzienend zijn in de benodigde energie voor de koeling van hun planten. Daarnaast wordt hun uitmuntende toewijding voor orchideeën en aandacht voor mens en milieu jaarlijks beloofd met het MPS certificaat, wat laat zien dat deze kweker voldoet aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteitszorg, traceerbaarheid, milieu en sociale (werk)omstandigheden.