Inloggen
Terug naar overzicht

Creatief met de kerstster

Natuurlijk leven is een trend. Het interieurontwerp heeft planten en natuurlijke materialen omarmd als woonaccessoires, die een vriendelijke, gezellige sfeer creëren.

Met kerst is de Poinsettia sowieso al de ster van de show, maar dit jaar willen we haar met onze inspiratie extra laten stralen. Kijk je mee? 

Dineren in de natuur   

Dit schitterende tafelstuk van natuurlijke materialen is een genot voor het oog. Het is een levendige creatie voor een feestelijke kersttafel. Op een dikke laag mos staan rode mini kerststerren naast mini dennenboompjes en vetplantjes. Takjes hulst, wilde appels, dennenappels en met goud bespoten gebladerte zorgen voor sierlijke accenten, terwijl donkerrode kaarsen voor sfeervolle verlichting zorgen. 

Snoepkleurige Kerstmis 

Fris, vrolijk, kleurrijk: zachte pasteltinten geven deze kersttafel een lichte, ontspannen uitstraling, ondanks de uitbundige versiering. Kerststerren in roze, geel en abrikoos vormen een levendig middelpunt en zorgen als pot- of snijbloem voor een feestelijk tintje. De andere accessoires en het meubilair, van stoelen tot servies, kaarsen en servetten, tot de kerstballen in de boom, weerspiegelen de tinten van de stervormige kerststerren, waardoor een harmonieuze uitstraling ontstaat. Het beperkte gebruik van sterkere tinten en het gouden bestek zorgen voor hippe accenten.

Een natuurlijke adventskrans 

Deze stijlvolle adventskrans van witte kerststerren, klaprozen, larikstakken en lunaria (Honesty) is zowel elegant als natuurlijk. Met een beetje handigheid kunt je hem zelf maken. Naast de bovenstaande bloemenmaterialen hebt je twee strokransen van verschillende formaten nodig, houten spiesen, kranswikkelband, gedroogde waterhyacintblaadjes, mos-pennen, kandelaars en stompkaarsen, evenals een geschikte plantenbak en een ondiepe schaal of bord om ze op te zetten. Let’s get creative! 

Kerstbos

Deze smaakvolle adventskrans is zowel kunstzinnig als natuurlijk. Delicate dennenbomen in mos en -crèmekleurige mini-kerststerren creëren de indruk van een winters dennenbos op de met mos omwikkelde kransframe van stro. De krans staat op stevige pootjes van draad, zodat de krans lijkt te zweven boven de tafel. De wortelkluiten van de kerststerren zijn omwikkeld met mos en vastgezet met fijn draad. Hiermee haal je letterlijk het bos naar binnen!

Kerst Blush

Een natuurlijke blikvanger met een romantisch tintje: deze zwevende decoratie is een hip alternatief voor de klassieke kerstkrans. De basis is een strokrans bedekt met mos en ligusterbessen, samengebonden met lange dennentakken en korstmos bedekte takken. De gesneden roze kerststerren zijn geplaatst in met water gevulde bloembuizen.