Inloggen
Terug naar overzicht

Nature is the best designer

Soms kijk je naar een plant en denk je: hoe heeft de natuur dit ooit kunnen bedenken?

De prachtige velvetbladeren van de Gynura Aurantiaca, de bontgekleurde patronen van de Epipremnum Aureum, die net zo uniek zijn als de vingerafdruk van een mens, en vergeet ook de vrolijke stippen van de Begonia Maculata niet. Met hun maskerachtige bladeren of grafische patronen lijken ook de Alocasia en de Calathea meer op dure collectors items dan op planten. Begin een plantenmuseum in je eigen winkel en zet je favoriete groene kunstwerken in de schijnwerpers.

De patronen van bijvoorbeeld het Calathea-blad zijn eindeloos; de een met een nog betoverende bladtekening dan de ander. Deze schoonheden zijn afkomstig uit het regenwoud. Behalve dat de Calathea een echte beauty is, is de plant ook intelligent. Overdag staan hun bladeren ver uit elkaar, zodat ze allemaal een plek krijgen om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen, terwijl ze 's nachts weer dicht vouwen en gezellig bij elkaar kruipen. 

 

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte combinatie; een mooie plant die ook nog eens gemakkelijk te verzorgen is, kies dan voor de Aglaonema. Van deze plant wordt gezegd dat hij geluk brengt. Elke soort heeft een eigen verhaal. Zo duiden bladeren met vlekken, strepen en spetters op geluk; rood symboliseert een huis waar het nooit koud is en van bladeren met een zilverachtige glans wordt gezegd dat ze beschermen tegen armoede.