Inloggen
Terug naar overzicht

Romantische ranonkel

Het is bijna niet te geloven dat uit zo'n klein bloemknopje uitgroeit tot zo'n prachtige bloem. De ranonkel heeft verschillende laagjes bloemblaadjes, die zich stuk voor stuk openen, zodat er steeds meer van het hart tevoorschijn komt.

Door de romantische uitstraling van de ranonkel is het ondenkbaar dat deze bloem in het wild met name voorkomt in drassige gebieden. Als in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels werd gegeven, dan werd daarmee gezegd: 'In vind je rijk aan aantrekkelijkheden'.

De ranonkel komt oorspronkelijk uit Midden-Aziƫ en is via veel omwegen naar Europa gekomen. De oorspronkelijke soort, de Ranunculus asiaticus, was een eenvoudige plant met schotelvormige bloemen, die totaal niet meer lijkt op de ranonkel die we nu kennen. Dat is namelijk het resultaat van kruisingen en selecties door kwekers en veredelaars.

Er zijn ongeveer 400 soorten ranonkels bekend, verspreid over de wereld. Noviflora heeft hier ook een selectie van in het assortiment, zowel als snijbloem als in pot. Er zit verschil in de ranonkels qua bloemvorm, grootte en kleur. Zo is de 'clooney' extra groot en is de 'ponpon' bolvormig, vaak met een kartelrand. Wij hebben ranonkels in onder andere in de kleuren: roze, oranje, geel en rood. Neem een kijkje bij de ranunculus in de webshop en wordt verrast door deze prachtige bloem.