Inloggen
Terug naar overzicht

Het effect van ton sur ton

Deze Franse benaming wordt steeds vaker gebruikt, maar wat houdt het nou eigenlijk in? ‘Ton sur ton’ betekent letterlijk ‘kleur op kleur’. Bij deze manier van kleurgebruik kiest men voor één basiskleur die in verschillende tinten wordt toegepast.

Kledingontwerpers maken hier regelmatig gebruik van op de catwalk en in hun collecties, maar ook in de interieurstyling is het een bekende trend geworden.

Kleuren hebben invloed op onze prestaties, emoties en ons gedrag. Dit effect kan dus ook goed benut worden op onze werkplek, zoals een thuiskantoor. Voor de thuiswerkers die gegarandeerd willen zijn van productieve werkdagen, is een groen ton sur ton thema dé uitkomst. Deze frisse kleur geeft een gevoel van veiligheid en stimuleert groei. Ook werkt deze tint stressverlagend en zorgt het voor een betere focus, win-win!

Een ander voordeel van een groen kleurenpallet is dat je bijna alle planten kunt toevoegen die je maar wilt. Maak een combinatie van groentinten door bijvoorbeeld een heldergroene Kentia palm naast een zilvergroene Alocasia Silver Dragon te zetten. Geef ook iedere plant een vrolijke groene pot, dan heb je echt het complete ton sur ton gevoel te pakken. 

 

Planten zorgen trouwens niet alleen voor een mooie styling, ze hebben net als kleuren ook invloed op hoe we ons voelen. Dankzij de luchtvochtigheid die wordt verhoogd door planten, kunnen we ons beter concentreren en wordt onze productiviteit verhoogd. Ook brengen planten een frisse uitstraling, rust en sereniteit met zich mee, genoeg reden om te kiezen voor het groene ton sur ton thema!

Verbeter de werkprestaties door een likje verf en planten toe te voegen aan de thuiswerkplek. Is groen toch niet helemaal jouw kleur? Denk dan eens aan oranje, wat enthousiasmerend werkt, of roze, wat inlevingsvermogen aanwakkert.