Inloggen
Terug naar overzicht

Bloemige Valentijnsgeuren

In de parfumwereld wordt al eeuwenlang gebruik gemaakt van de geuren van bloemen. Naast dat veel bloemen gewoonweg heerlijk ruiken, kan de geur ook emoties oproepen.

Bloemige aroma’s hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht, wat er zelfs voor kan zorgen dat we verliefd worden. Ontdek welke bloemen niet alleen onze zintuigen prikkelen, maar ook de vonk laten overspringen tussen jou en je crush. Welke bloemengeur kies jij om je Valentijn mee te verrassen?

Zwoele jasmijn
Ontdek de rijke en sensuele geur van de jasmijn die een magische aantrekkingskracht lijkt te bezitten, waardoor dit aroma razend populair is. Jasmijn heeft iets dierlijks, wat sommigen heerlijk vinden ruiken, maar voor anderen bedwelmend werkt. De bloemen van de jasmijn worden tussen zonsondergang en zonsopkomst geplukt en moeten direct verwerkt worden, omdat ze dan de sterkste geur hebben. Dit proces maakt parfum van jasmijn zeer kostbaar, maar dat is jouw geliefde toch wel waard?

Hartstochtelijke roos
De koningin onder de bloemen, de roos, staat symbool voor romantiek, liefde en passie en het is dan ook geen verrassing dat dit de meest gebruikte bloem is in parfums. De roos is heel veelzijdig: elke variant heeft een eigen geur die zoet, fris of zelfs kruidig ruikt. In de Griekse tijd ontdekten ze al dat de roos lustopwekkend werkt, waardoor het regelmatig werd gebruikt in diverse rituelen en cosmetica. Tegenwoordig geloven we nog steeds in de kracht van deze bloem en dat het onze stemming positief kan veranderen.

Luxueuze tuberoos
Verwen je Valentijn met een parfum die door de toevoeging van tuberoos wat weg heeft van de geur van zoete honing. Deze bloem heeft een verleidelijk en elegant aroma dat een tikkeltje theatraal is. Maagden in de Victoriaanse tijd werd afgeraden om buiten te lopen wanneer deze bloem in haar bloeiperiode was, aangezien de geur zou hen kunnen aanzetten tot onzedelijke gedachten en daden. Wie weet brengt deze geur jouw Valentijnsdag wel tot het volgende niveau!

Gelukkige lavendel
De kenmerkende geur van lavendel staat al eeuwenlang bekend om de kalmerende en rustgevende eigenschappen die het bezit. Deze frisse, bloemige geur wordt in veel parfums gebruikt, met name die voor mannen. Daarnaast maken onze hersenen bij het ruiken van lavendel het stofje serotonine aan, ook wel bekend als het gelukshormoon, wat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Ideaal om je date mee te veroveren.

Verfrissende magnolia
Heb je wat goed te maken met je liefje? Dan is een geur verrijkt met magnolia hét cadeau voor 14 februari. Het aroma van deze bloem is zo fris als citrus en sommige varianten kunnen een vleugje anijs bevatten. De geur van de magnolia heeft een opbeurend effect, waardoor woede en ergernis snel zullen verdwijnen. Perfect dus om je geliefde te kalmeren na een verhitte discussie. Zo kun je jullie Valentijnsdag toch nog een romantische twist geven.

Bekijk onze favoriete geurende planten en bloemen in de webshop.