Inloggen
Terug naar overzicht

Voor elke klant een Fachjan plant

Fachjan is een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen van een zeer divers assortiment tropische en subtropische planten. Op 4 verschillende locaties in het Westland met een totale oppervlakte van 110.000m² worden er planten geteeld met hoogtes van 10 centimeter tot 10 meter.

Van tuincentra en bouwmarkten tot aan interieurbeplanting, winkelcentra en grote tropische hallen, voor elke klant is er een Fachjan plant.

 

Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Fachjan. Zo wordt de hoofdvestiging verwarmd met aardwarmte en liggen er op de schuur zonnepanelen om aan de elektriciteitsvraag te voldoen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is sterk teruggedrongen en vervangen voor biologische bestrijding. Fachjan laat elk jaar zijn CO2 footprint berekenen van leverancier tot aflevering en compenseert dit door bamboe aan te planten in Uganda, genaamd het Bamboo Village Uganda Project. Op deze manier wordt er direct bijgedragen aan een groenere planeet en inmiddels is Fachjan al meer dan 5 jaar CO2 neutraal. Daarnaast is Fachjan nieuwe manieren aan het testen om het percentage veen in het substraat terug te brengen om de milieubelasting nog verder te verlagen en zijn ze bezig met testen om de bestaande mosstokken te vervangen voor duurzame alternatieven.