Inloggen
Terug naar overzicht

Grow like a pro

De kwekers van Dolc’Amore, Pligt Professionals, zorgen jaarrond voor een ruim aanbod aan producten, van rozenrijkdom en begonia bloemenbom tot aan de beauty van het najaar: Princettia. Al deze juweeltjes zijn een ware verrijking voor ieders interieur en beschikbaar in grote volumes.

Al hun planten zijn geselecteerd op basis van sterke genetica, verfijnde details en een unieke uitstraling. Met vakmanschap laten onze teeltspecialisten de planten tot groei en bloei komen; duurzaam met respect voor mens en omgeving.


Het hart

Pligt Professionals is het bedrijf achter het lovebrand Dolc’Amore. Een familiebedrijf met inmiddels meer dan 100 jaar teeltervaring. Met hun drie moderne kwekerijen behoren ze tot de top van Europa als het gaat om vooruitstrevend-, innovatief- en MVO telen. Ze zijn in het bezit van de keurmerken als MPS-A, MPS GAPS, MPS SQ, Planet Proof en de kwekerijen zijn volgens de normen van ‘Groen Label kassen’. MVO betekent voor Pligt Professionals gewoon: op een eerlijke manier zaken doen; voor zowel mens als milieu/klimaat en menselijke manier zaken doen. Nuchter, maar met passie.

 

Oprichters

Het hart van Pligt Professionals zijn Gert en Arjan van der Pligt. Zij delen de passie om met hun Dolc’Amore juweeltjes elk huis te transformeren naar een plek waar je tot rust komt en je prettig voelt.

Gert van der Pligt is het meest blij als hij rondloopt in de kassen tussen de planten. Duurzaamheid is wat Gert dagelijks bezighoudt. Hij gaat geen uitdaging uit de weg en innoveert het bedrijf continu, waardoor een duurzame toekomst steeds een stapje dichterbij komt. Wanneer dat tegelijkertijd resulteert in topkwaliteit, is zijn dag helemaal goed. “De liefdevolle glimlach nadat iemand een Dolc’Amore cadeau doet of ontvangt, geeft ons elke dag een warm gevoel, daar doen we het voor”, zegt Gert trots. “Daarom zijn Dolc’Amore planten beeldschone bloeiers met een gouden randje.”

Arjan maak je het meest blij wanneer hij onder de mensen is. Sociaal en toegankelijk als hij is, probeert hij uit iedere werknemer het goud naar boven te halen. “Ieder mens levert binnen ons bedrijf zijn of haar unieke toevoeging. We vinden het ook belangrijk binnen een team er sámen voor te gaan. Als dan ’s middags een prachtige handel de exportruimte verlaat, op weg naar een gelukkige consument, dan ben ik ontzettend trots op mijn mensen die dat met zorg en liefde hebben klaargemaakt!”