Inloggen
Terug naar overzicht

A taste of nature

Vaak wordt er gedacht dat er voor het kweken van eigen groenten en kruiden een grote tuin nodig is, maar niets is minder waar. Tuinieren is mogelijk in de kleinste tuinen en zelfs op patio’s en balkons.

Gelukkig maar, want je eigen kruiden en groenten kweken is gezond, lekker en leuk! Tegenwoordig zijn we continue digitaal verbonden en spenderen we veel tijd binnenshuis. De oneindige deadlines en overvolle to-do-lijsten bezorgen ons veel stress. 

Het verbouwen van ons eigen eten is de perfecte ontsnapping aan de dagelijkse drukte. Deze ontspannende activiteit zal een positief effect hebben op je fysieke en mentale gezondheid en je opnieuw verbinden met de natuur. 

 

Stel je voor hoe trots je zal zijn als je een gerecht op tafel zet met producten die je zelf gekweekt hebt en je al je tafelgasten intens ziet genieten van jouw eten en je overspoelen met complimenten. De smaak van de verse kruiden en groenten zal ze verbazen. Daarbij moeten we wel gelijk zeggen: als je eenmaal de verse producten uit eigen tuin hebt geproefd, wil je nooit meer die uit de supermarkt. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook omdat de planten de tuin zullen karakteriseren en lekker laten ruiken. Zo brengt bijvoorbeeld een Citrusboom je in gedachte al mee naar zonnige bestemmingen. 

 

Behalve dat het er gezellig uitziet, heeft het naast elkaar poten van verschillende kruiden- en groenteplanten nog een groot voordeel. De planten stimuleren en ondersteunen de groei van hun ‘buren’ en beschermen elkaar tegen hun natuurlijke vijanden. Zo zal salie de rozemarijn beschermen door het ongedierte af te stoten en beschermt bieslook de tomatenplant, maar ook een rozenstruik. Een perfect voorbeeld van companion planting. 

 

Dus als advies aan al je gezonde klanten; begin met het planten van kruiden- en groenteplanten! Zodra het weer opklaart, kunnen ze de zon en regen zijn gang laten gaan.

 

Bekijk ons assortiment van eetbare planten.