Inloggen
Terug naar overzicht

Oranje vogelmelk - Vreugdenhil Bulbs & Plants

Vreugdenhil Bulbs & Plants zet graag hun grootste African Breeze artikel in de spotlight, de Ornithogalum dubium. De Ornithogalum dubium is een oranje bloeiende potplant en wordt door hun gekweekt in een 10,5 cm kweekpot.

Herkomst
De Ornithogalum dubium is een bijzonder bolgewas dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Afrika. Daar groeit de plant op de Tafelberg aan de Zuidkaap, wat overigens de enige plek is waar de plant in de natuur groeit. De Ornithogalum dubium behoort tot de familie van de Hyacinthaceae (Liliaceae) en omvat zo’n 260 soorten verspreid over Europa, Azië en Afrika (met name Zuid-Afrika). ‘Ornis’ betekent vogel en ‘gala’ melk, vandaar de Nederlandse naam Vogelmelk. In Engeland is de Ornithogalum dubium beter bekend als de ‘Star of Bethlehem’.

Verzorging
De Ornithogalum dubium komt in het voorjaar op en is qua temperatuur geschikt voor zowel binnen als buiten (5-35 graden).  De plant is echter niet winterhard en moet tijdens de vorst naar binnen worden gehaald. Matig water geven, maar tijdens de bloeiperiode mag dit wat vaker en vanaf de bloeiperiode 1x per maand bijmesten. 

 

African Breeze
African Breeze is een merk van Vreugdenhil Bulbs & Plants. Onder het merk African Breeze vallen 8 verschillende producten waarvan de roots in Afrika liggen. Naast het verzamelen van deze bijzondere producten doet Vreugdenhil Bulbs & Plants met African Breeze ook iets terug voor het Afrikaanse continent. Zo doneren ze een deel van de opbrengst aan het ‘Zambian Carnivore Programme’ en zijn ze partner van een Nederlandse dierentuin, waarmee ze (wilde) dieren in Afrika steunen. Kijk voor meer informatie op www.africanbreeze.nl. Daarnaast is Vreugdenhil Bulbs & Plants gestart met proeven om over te kunnen gaan op peat free telen. Zodra deze goede resultaten laten zien, gaan ze hier direct op over.