Inloggen
Terug naar overzicht

Vrolijke seringen

Al eeuwenlang zijn seringen erg geliefd, zowel vanwege hun prachtige uiterlijk als de zoete geur. Deze vrolijke bloeiers hebben niet veel onderhoud nodig en kunnen bovendien erg oud worden, zo zijn sommige wel honderd jaar. Ideaal voor je klanten zonder groene vingers die niet ieder jaar hun tuin opnieuw willen beplanten.

Symfonische struik
De Griekse benaming ‘syrinx’, wat ‘pijp’ betekent, verwijst naar de holle stengels van deze struik. Het hout werd in het verleden gebruikt om fluiten te maken. Het seringenhout is ideaal voor het maken van muziekinstrumenten, omdat het erg hard is en een hoge dichtheid heeft. Door het kleurenspel in het hout, dat loopt van bruin tot paars, levert het muzikale pronkstukken op.

Geurige lentebloeier
Bijen, vlinders en zelfs kolibries worden aangetrokken tot het zoete nectar van de bloemen van de sering. Maar niet alleen bestuivers worden aangetrokken tot de geur, ook op de mens heeft het een grote aantrekkingskracht. Het fruitige, zoete aroma wordt dan ook vaak gebruikt in parfums, waardoor het een bloemige noot krijgt.

Bekijk hieronder ons assortiment seringen.