Inloggen
Terug naar overzicht

Flaneren met de Celosia

Je kent ze vast wel, mensen die op een feestje binnenkomen en meteen alle hoofden doen omdraaien. De opvallend flamboyante Celosia heeft dezelfde eigenschap. Als snijbloem in een vaas, maar ook als plant voor binnen en buiten, je kunt niet om deze blikvanger heen.

Meerdere gezichten

Vurige kleuren en opvallende vormen. Van vlammende toortsen en beeldige smalle staarten tot een sprookjesachtige kam vol fluwelen kronkels die doen denken aan hersenen. En in combinatie met de knalkleuren zijn Celosia’s bijna te mooi om echt te zijn. Bovendien hebben de bloemen ook nog een licht kruidige geur. Need I say more? 


Succes met Celosia 

De Celosia symboliseert moed, kracht en succes en is daarom perfect geschikt als cadeau voor thuiswerkers, afstudeerders of als je iemand om een andere reden succes wilt wensen! Wie krijgt er nu geen kracht van deze ‘net-even-anders-plant’ of een flinke bos met felgekleurde Celosia’s?  

Tropische herkomst

Celosia is lid van de Amarantenfamilie en groeit in tropische delen van Afrika, Azië, Indonesië en Zuid-Amerika. Er zijn ongeveer 45 soorten bekend. De naam is afgeleid van het Griekse woord 'keleos' dat 'brandend' betekent en verwijst naar de vlamvorm van de oer-Celosia.