Inloggen
Terug naar overzicht

De tuin in kleur

Smaak is iets persoonlijks en er is dan ook geen goed of fout. Dit geldt ook voor de inrichting van de tuin, zolang het je maar gelukkig maakt. Hoewel een tuin zonder duidelijk ontwerp al erg gezellig kan zijn, brengt een doordacht kleurenthema veel ruimte en sfeer met zich mee.

Beperk jezelf niet alleen tot een mooie stijl binnenshuis, maar breng het ook mee naar buiten met deze vijf trends.

Exotische carnaval
Is die georganiseerde chaos juist wat jij wilt? Leef je dan uit met bloeiende planten in felle kleuren. Combineer bijvoorbeeld paarse dahlia’s met oranje chrysanten en roze gerbera’s voor een feestelijke tuin. Met deze trend kan je nooit de fout ingaan, behalve door te weinig kleur toe te voegen. Combineer met wat vrolijke lampjes en gedurfde accessoires en de carnavalsfeer is compleet.

Koninklijk blauw
Til je tuin naar een hoger niveau met blauwnuances. Muscari, lavendel, campanula; hoe blauwer, hoe beter! Vergeet ook niet om een laagblijvende haag netjes in vorm te trimmen om een echte koninklijke tuin te creëren. Maak het geheel af met een mooie pergola van wisteria of een schutting met clematis, zeker weten dat je niet meer uit de tuin weg te slaan bent.  

De zomer in je bol
Haal de zinderende zon in de tuin met warme tinten zoals terracotta, beige en caramel. De combinatie van deze aardetinten met groene planten geven de tuin een echt mediterraans gevoel, waardoor je je op vakantie waant in eigen tuin. Door een accentkleur zoals roze of oranje toe te voegen met bijvoorbeeld een Mandevilla, ben je klaar voor de zomer.

Accentueer groen
Door de toevoeging van lichte kleuren in de tuin wordt groen geaccentueerd. Zet voor deze trend groene planten in grote lichtgrijze potten en leg crèmekleurige kussens op de bank. Als je echt rigoureus te werk wilt gaan, verf dan de schutting wit en laat er klimop tegenaan groeien. Door het gebruik van lichte kleuren zal de tuin ook gelijk ruimer lijken, win-win!

Ton sur ton
Heb je een lievelingskleur en kun je daar geen genoeg van krijgen? Neem dan een duik in de ton sur ton trend, waarbij je één kleur kiest die je in nuances toepast in alle elementen van je tuin. Ben je bijvoorbeeld gek op geel, kies dan voor Forsythia en narcissen, gecombineerd met gele tuinkussens. Zo creëer je een kleurrijke tuin zonder het té bont te maken.