Inloggen
Terug naar overzicht

Leo van der Harg B.V. - Not the biggest, but the best

Leo van der Harg B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1997 Kordana potrozen kweekt. In januari 2021 hebben de twee zoons van Leo van der Harg (Wouter & Pieter), het bedrijf overgenomen. Zij zijn de 3e generatie die aan het roer is binnen dit familiebedrijf.

Leo van der Harg B.V. kweekt potrozen voor het hoogste segment, er wordt binnen het bedrijf alles in het werk gezet om de best mogelijke potrozen te produceren!

Leo van der Harg B.V. kweekt op een oppervlakte van 3.6 hectare in een zeer moderne en geautomatiseerde kas jaarlijks zo’n 5.5 miljoen potrozen. Er is jaarrond productie, waarbij de piek in het voorjaar ligt. 

De potrozen worden twee keer gesnoeid voordat ze afgekweekt worden. Dit leidt tot een voller gewas met meer knoppen. De 2e snoei wordt gebruikt als stekmateriaal om nieuwe planten te maken. Het knippen en poten van het stek wordt gedaan door een stek knip robot, deze robot kan zo’n 1000 potjes per uur poten. De 1e snoei wordt gedoneerd aan Diergaarde Blijdorp, zij gebruiken dit als voedsel voor de giraffes, apen, zebra’s en okapis. 

De soorten die Leo van der Harg B.V. kweekt zijn onderverdeeld in het Kordana Classic en het Kordana Grande assortiment, alles in de 10.5 cm pot. Ook kweekt het een aantal bicolor soorten en kweekt het de unieke Quattrose, een potroos met 4 verschillende kleuren!

De Grande Kordana onderscheidt zich door zijn grote bloemen, de Classic Kordana heeft een iets kleinere knop maar heeft daarentegen weer bijzonder veel bloemen! Daarnaast worden er ook 21 cm schalen geproduceerd, deze worden gemaakt van 3 Classic Kordana’s die bij elkaar in de schaal gezet worden.