Inloggen
Terug naar overzicht

Maarel Orchids - Heart for orchids

In het hart van het Westland kweekt Maarel Orchids 25 soorten twaalf centimeter Phalaenopsis met gemiddeld twee takken en zestien bloemen. In die scherpe focus schuilt hun kracht.

Zo telen zij uniforme, grote partijen potorchideeën met een constante kwaliteit waar retailers op kunnen vertrouwen. Dit bereiken ze door volledig geautomatiseerd en duurzaam te werken.

Maarel Orchids heeft sinds februari 2024 Angela Mutters – van der Maarel aangesteld als Algemeen Directeur, dochter van Arno en José van der Maarel. Hiermee staat de familie van der Maarel weer aan het roer en bestaat het bedrijf inmiddels alweer 45 jaar.

Duurzaamheid
Zo duurzaam mogelijk werken, van verpakking tot gewasbeschermingsmiddelen, is een van hun belangrijkste drijfveren. Maarel Orchids recyclet grondstoffen, wekt eigen energie op en is duurzaam gecertificeerd. Daarnaast zetten ze de verduurzaming verder in door over te stappen op LED belichting, zonnepanelen, de aansluiting op het aardwarmte netwerk en er wordt gestreefd naar een maximaal circulair productieproces. Op deze manier werken ze aan een duurzaam schap bij hun klanten.

 

“Wat we nú doen, heeft gevolgen voor later”
Dat zie je terug in alles, zo zijn de trays van Maarel Orchids van gerecycled plastic, de etiketten worden gemaakt van houtvezels en daarnaast hebben ze het FSC-keurmerk. Ze kiezen dus niet voor de goedkoopste verpakkingsmaterialen, maar maken ook hier evenwichtige keuzes.

Als vooruitstrevende kweker van Phalaenopsis beschikt Maarel Orchids over diverse certificeringen. Van kweker tot consument; ze willen dat iedereen in de keten verantwoord kan genieten van hun Phalaenopsis.