Inloggen
Terug naar overzicht

Dromen in het groen

Voor het inrichten van de slaapkamer denk je al snel aan een goed bed, bijpassende nachtkastjes en mooie verlichting. Daarnaast geven kaarsjes, spiegels en een stijlvol schilderij de ruimte extra sfeer. Maar heb je al nagedacht over het toevoegen van planten? Wij hebben enkele planten voor je op een rijtje gezet om de slaapkamer nog sfeervoller te maken.

Pineapple


Ananasplant

Last van een snurkende kamergenoot die je ’s nachts wakker houdt? Met de anti-snurkplant verdwijnt dit als sneeuw voor de zon. Deze plant verruimt de luchtwegen, waardoor je straks weer kunt genieten van een ononderbroken nachtrust.

Calathea Zebrina

Calathea Zebrina
Was dat een droom of beweegt deze plant? Niet schrikken, want ’s nachts sluiten de bladeren van de Calathea Zebrina. Net als jij, heeft ook deze plant zijn nachtrust nodig. ’s Ochtends openen de bladeren zich gelukkig weer!

Asplenium Antiquum

Asplenium Antiquum 
Weinig licht of een klein raam in de slaapkamer? Ook daar hebben we de juiste plant voor! De Aspelium Antiquum kan prima leven in een donkere ruimte. Hij drinkt wel veel, geef dus genoeg water en hij zal je bedanken met frisgroene bladeren.

Aloë vera


Aloë Vera
Kom je moeilijk in slaap of word je ’s nachts regelmatig wakker? Zet dan een Aloë Vera in je slaapkamer, deze succulent werkt namelijk goed tegen slapeloosheid. Dankzij deze plant zul je dieper slapen en uitgerust wakker worden, klaar voor een nieuwe dag!

Epiphyllum Anguliger


Epiphyllum Anguliger
Deze hangplant houdt wel van een lichte ruimte, maar niet van de volle zon. Daarom is een plekje naast het raam perfect voor de Epiphyllum Anguliger. Geef niet te vaak water, want deze plant houdt van droge voeten.

Aglaonema ‘Silver Queen’


Aglaonema Silver Queen
De majestueuze tekening op de bladeren van deze zilveren koningin zijn de kroonjuwelen van deze plant. De Aglaonema Silver Queen is gek op donkere ruimtes en lekker veel water, maar als je een keer te weinig geeft, komt ze er ook wel weer bovenop. Lekker makkelijk!

Gardenia

Gardenia
De geur van Gardenia werkt volgens onderzoek hetzelfde als het slaapmiddel valium, waardoor je heerlijk slaperig wordt. Daarnaast zul je dieper slapen en word je verlicht van je angsten. Een echte wonderplant voor in de slaapkamer.

Lavendel

Lavendel
De lavendel staat al eeuwenlang bekend dat het de slaap bevordert en mag daarom natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De geur van deze plant verbetert de slaap en zorgt ervoor dat je je de volgende ochtend energieker voelt.

Graslelie


Graslelie

Doe je ’s ochtends als eerste de ramen open omdat het muf ruikt in de slaapkamer? Met de Chlorophytum comosum zal dat niet meer gebeuren. Deze plant absorbeert namelijk (nare) geurtjes waardoor je slaapkamer fris blijft ruiken.