Inloggen
Terug naar overzicht

Van der Voort Potplanten

Van der Voort Potplanten in Honselersdijk is een echte familieonderneming. Chris van der Voort startte de kwekerij zo’n 50 jaar geleden. In de loop van de jaren heeft hij zich toegelegd op de veredeling van Spathiphyllum.

Dit is uitgegroeid tot een bedrijf dat zowel de veredeling als de vermeerdering en productie beheerst. Inmiddels staat zoon Olaf aan de leiding, en is ook de derde generatie actief binnen het bedrijf dat ondertussen meer dan 100 werknemers telt.

Van der Voort produceert jaarrond Spathiphyllum en van de nazomer tot het voorjaar produceren ze Azalea’s, met hulp van hun topleveranciers uit België. Ze telen miljoenen planten per jaar van de hoogste kwaliteit, afgestemd op de behoeften van de klant.

Omdat deze kweker het hele proces in eigen huis heeft, kunnen ze continu blijven innoveren en snel schakelen bij klantspecifieke vragen. Duurzaamheid is voor van der Voort een kernwaarde, ze zijn dan ook continu op zoek naar hoe ze hun processen en producten kunnen verbeteren om een ze een zo laag mogelijke voetafdruk hebben. Ze staan nooit stil!

Spathiphyllum
Het hoofdproduct van van der Voort is de Spathiphyllum. De donkergroene bladeren, in combinatie met de prachtige witte schutbladeren en bloem, geven de Spatiphyllum een rustige en serene uitstraling. De kweker heeft vele soorten, variërend van potmaat 6 t/m 23 cm en van relatief kleine bloemen, tot hele grote. Daarmee is er voor elk interieur een perfecte Spathiphyllum!

 

De Spathiphyllum staat met stip op 1 als het gaat om luchtzuiverende kwaliteiten, en het mooiste is dat de verzorging van deze plant niet heel ingewikkeld is. Eens in de week wat water geven, direct zonlicht vermijden en dode bladeren verwijderen is voldoende, dan kan de Spathiphyllum jaren mee.

Azalea
Deze kweker heeft Azalea’s in veel bijzondere vormen en soorten, bijvoorbeeld op stam, als piramide en ook de Azalea Aiko, die erg bijzonder is door zijn enorme roosachtige gevulde bloemen. Van der Voort biedt Azalea’s in vele kleuren aan, van wit en rood, naar paars en roze, deze kamerplant brengt een zee van kleur in elke ruimte!