Menu
Inloggen

Geschiedenis

Het Noviflora verhaal begint in de jaren 60, toen oprichter Hans van Reisen in een Volkswagen Kever zonder verwarming maar mét kofferbak vol bloembollen vanuit Nederland naar Zweden trok. Hans wilde voet zetten op de veelbelovende Zweedse bloemenmarkt en zijn avontuur werd een succes. De Kever maakte plaats voor groter vervoer en in 1974 richtte hij samen met zijn vrouw Letty in Honselersdijk het bloemenexportbedrijf Noviflora op, met 'novi' als verwijzing naar het vernieuwende, explorerende karakter van de oprichters.

Noviflora wordt de eerste gespecialiseerde exporteur van tuin- en kamerplanten in de Westlandse bloemenveiling. In de jaren 90 breidt de export uit van Zweden naar Denemarken, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. Door deze internationale exploitatie groeit het bedrijf uit zijn jasje en tegelijk met het 25-jarig jubileum nam Noviflora in 1991 de intrek in het Strijpgebouw. Tijdens de festiviteiten werd het nieuwe logo onthult, een beeldmerk dat vandaag de dag nog steeds op de gevel prijkt. Noviflora is met name in Scandinavië en Zwitserland als marktleider een belangrijke speler.

Sinds 2007 is de dagelijkse leiding van Noviflora in handen van de zoon van Hans en Letty, Xander van Reisen en zijn zwager, Hendrico de Brabander. Samen geven ze richting aan het hechte familiebedrijf met 125 medewerkers.

Lees meer over onze organisatie