Menu
Inloggen

MPS

Duurzaamheid is in onze ogen geen onderscheidend vermogen, maar de nieuwe norm. Als klant bepaal je zelf hoe hoog je de lat legt. Er kan worden gefilterd op MPS-scores van kwekers. Selecteer onder het kopje duurzaamheid de filter ‘Duurzaam gekweekt’ en krijg de producten te zien die op een milieuvriendelijke wijze zijn gekweekt (MPS-A of hoger). Hieronder vind je een overzicht van alle MPS-scores waarmee we werken.

Het MPS ABC keurmerk geeft aan hoe de kweker relatief ten opzichte van anderen scoort op de aspecten: mest, bestrijdingsmiddelen, energie en afval. Een kweker kan een certificaat op drie verschillende niveaus behalen, namelijk MPS-A, MPS-B en MPS-C. Is een kweker MPS-A gecertificeerd? Dan is deze onderneming het meest milieuvriendelijk. MPS-A+ is het strengst. Dit zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid.

MPS-A betekent echter niet dat er géén bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals bij EKO/Biologische gecertificeerde bloemen en planten. Daarvoor is het programma MPS-Natural Protected.

Het MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren. Voor MPS-GAP zijn eisen geformuleerd voor de productie op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. MPS-GAP is de volgende stap na MPS-ABC op de weg naar verduurzaming.

MPS-ProductProof (PP) zorgt ervoor dat het gebruik van werkzame stoffen volledig transparant is; binnen 24 uur kunnen zij middels onafhankelijke monsterafnames aantonen dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt. MPS-ProductProof (productzekerheid) is een add-on op MPS-Abc (bedrijfszekerheid). Wil je zeker weten dat de producten niet schadelijk zijn voor planten, dan zit je goed met MPS-Product Proof, Milieukeur of Groenkeur.

MPS-A Natural Protected (NP), is de EKO variant in het peloton. MPS-Natural Protected is een combinatie van MPS-ABC en MPS-ProductProof. Het MPS-NP certificaat is het hoogste level dat een kweker kan behalen binnen MPS-PP. De registratie en monsternames tonen aan dat de werkzame stoffen die worden gebruikt toegestaan zijn in de biologische productie.