Inloggen
Terug naar overzicht

Tien redenen om category management uit handen te geven

Welke supermarkt of doe-het-zelf winkel wil het niet? Een planten- en bloemenschap waar je bijna geen omkijken naar hebt en dat toch elke week optimaal bijdraagt aan de omzet en uitstraling van de winkel. Dat kan.

Steeds meer ketens kiezen ervoor om het lastige groen-segment uit handen te geven aan een professionele partner. Noviflora heeft een unieke, data-gedreven aanpak mét succesgarantie. Tien redenen om het schap-beheer over te laten aan de professionals van Noviflora. 

1. Oplossing voor gebrek aan kennis en mankracht

Bloemen en planten hebben een bescheiden aandeel in de totale winkelomzet. Het schap krijgt dan ook relatief weinig aandacht. Er is maar zelden een category manager voor alleen bloemen en planten. Zonder kennis en mankracht is het moeilijk om méér te halen uit het schap. Dat heeft zijn weerslag op de omzet, maar ook op het vers-imago van de winkels.

 

2. Meer omzet

Noviflora bewijst dat het met professioneel schapbeheer op afstand de omzetcijfers aanzienlijk weet te verbeteren. Vooral de eerste jaren gaat het om tweecijferige groeipercentages. Elk jaar stellen we samen met het ketenmanagement opnieuw de omzetdoelstellingen op. Niet om zomaar een getalletje te presenteren, maar om die uitdaging elke dag weer waar te maken.

3. Minder derving

Het dervingrisico van een ultraverse productgroep als bloemen en planten, is groot. Noviflora kent de vraag en het wisselende seizoensaanbod als geen ander en maakt daarop wekelijks een bestelvoorstel per winkel, op maat. Door de winkels afgepast te bevoorraden - niet te veel, niet te weinig – zorgen we dat de derving beheersbaar en dus minimaal is. Ten opzichte van een standaard bevoorradingsprogramma kan dat ruim de helft minder zijn!

 

4. Margegaranties

Elk jaar spreken we af wat de keten aan het eind van het jaar onder aan de streep overhoudt aan onze producten. Dat durven we te garanderen en daar houden we ons aan.

 

5. Uniek schapconcept

Voor elke formule bedenken we een uniek schapconcept, passend bij de uitstraling, de doelgroep en de kernwaarden van de keten. Dat kunnen we uitwerken tot aan banners en informatiematerialen, passende merkhoezen of speciaal ontworpen meubelen en presentatiemiddelen.

 

6. Schapklaar 

De producten komen schapklaar aan. Op rolcontainers of in emmers, in de merkhoes van de keten, met de prijs en de houdbaarheidsdatum erop. Het winkelpersoneel ziet aan de 3D-presentatie van het schap precies waar de producten horen te staan. Het enige wat hen daarna nog te doen staat is de verzorging van het schap en de prijscommunicatie.

 

7. Winkelbegeleiding

Wij zorgen voor het juiste assortiment op het juiste moment. Het winkelpersoneel verzorgt de producten op de winkelvloer en haalt ze uit het schap na de uiterste houdbaarheidsdatum. Onze accountmanagers begeleiden en trainen het winkelpersoneel daarin.

8. Datagedreven voorspellen

Op basis van de verkoopcijfers van voorgaande weken en het vorige jaar, weersvooruitzichten, kennis van aanstaande vakantiedagen en salarisuitbetalingen, kunnen we heel goed inschatten welke producten het de komende week goed zullen doen en in welke hoeveelheden ze in de winkel moeten staan. 

 

9. Sturen op basis van analyses

We sturen op basis van analyses. Dagelijks krijgen we de kassagegevens teruggekoppeld. Loopt de folderactie met orchideeën anders dan verwacht, dan schakelen we naar plan B. Regelmatig maken we de balans op en analyseren we resultaten, uitdagingen en groeimogelijkheden.  

 

10. Ontzorging

Kortom: Noviflora ontzorgt. Van A tot Z. Logisch, want dat is wat partners-for-life doen.