Inloggen
Terug naar overzicht

Het hele jaar door Lathyrus - Lathyrus.nl

In 1992 is Lathyrus.nl begonnen met het kweken van lathyrus onder de naam Kwekerij Hoogeveen. Na meerdere verhuizingen en een naamsverandering in 2015 is de kwekerij nu gevestigd in Kudelstaart (Noord-Holland, Nederland) en hebben ze daarnaast nog een locatie die speciaal gebruik wordt voor de vermeerdering van de lathyrus.

Het eerste jaar zijn ze begonnen met 20.000 stuks in twee kleuren en dit is uitgegroeid tot ruim 7 miljoen stuks in allerlei verschillende kleuren.

De teelt begint met het zaad te zaaien in zaadbakjes, waarna ze na twee weken uitgeplant worden in de kas. Sinds een paar jaar kweken ze bij Lathyrus.nl de lathyrus niet meer in de volle grond, maar op steenwolmatten. Hierdoor heeft de lathyrus minder last van ziektes en kunnen ze op een milieuvriendelijke manier telen. Als de planten ongeveer 10 weken oud zijn, verschijnen de eerste bloemen en kunnen ze gaan beginnen met oogsten. Tijdens het oogsten van de lathyrus krijgen de bloemen een speciale behandeling die de houdbaarheid verlengd.

Bij Lathyrus.nl wordt jaarrond de lathyrus Odoratus gekweekt, maar overige soorten en kleuren zijn nu ook volop verkrijgbaar.