Inloggen
Terug naar overzicht

Hooikoortsproof-boeket

Hoe mooi de natuur zich ook laat zien in deze tijd van het jaar, als je hooikoorts hebt, is dat spektakel juist het signaal van jeukende ogen en continue niezen. Maar je hoeft je klanten niet langer te onthouden van de dagelijkse dosis bloemen.

Maak een speciaal hooikoortsvriendelijk-boeket, vol met bloemen die niet zoveel pollen bevatten, die ze wel (of in ieder geval beter) kunnen verdragen.

Leeuwenbek 
De leeuwenbek (Antirrhinum) is ondanks haar gevaarlijke naam een zachtaardig type. Met haar lange steel, weelderige bloemen en zachte geuren voegt ze een snufje sierlijkheid toe aan jouw boeket, zonder veel pollen te verstuiven. 

Astrantia

De Latijnse naam van deze bloem is afgeleid van ‘astrum’ dat ster betekent. Het is niet alleen een ster in dit hooikoortsproof-boeket, maar wordt ook in de geneeskunde nog steeds gebruikt als kruid voor de maagversterkende stoffen én is de lievelingsbloem van honingbijen!

 

Roos

Gelukkig komt deze klassieke schoonheid voor in allerlei vormen, kleuren en maten, om elk boeket weer een andere twist te geven. De roos verstuift zeer weinig pollen en is daarom een veilige keus voor iedereen die aan hooikoorts leidt. Is je klant heel allergisch? Voeg dan dicht beknopt soorten toe aan het boeket. 

Bosrank 

De hooikoortsvriendelijke bosrank, ook wel Clematis, bloeit een groot deel van de zomer. De lichtpaarse bloemetjes geven dit hooikoortsvriendelijke boeket een vrolijke, lieflijke uitstraling. Geen wonder dat het een populaire bloeier is! 

Gipskruid 

Gipskruid is dé teamspeler onder de bloemen. De groene takken met kleine bloemen doen het goed als extra aankleding in bijna ieder boeket. Let op: wat de hoeveelheid pollen betreft, zit er veel variatie in de verschillende soorten gipskruid. De soorten met dubbele bloemen, zoals de 'Gypsophila paniculata 'Flamingo', bevatten een lage dosis pollen. 

Maak je klanten met hooikoorts blij en ga aan de slag met dit hooikoortsproof-boeket.