Inloggen
Terug naar overzicht

Thanks office plants!

Het ziet er prachtig uit,al die moderne, groene kantoren die je overal voorbij ziet komen. Sommige bedrijven installeren zelfs hele kassen, jungles en ingewikkelde ecosystemen. Is dit alleen voor de leuk of voegt het ook echt iets toe?

Onderzoek bewijst positief effect van planten op mensen

Planten op kantoor zijn een belangrijk onderdeel voor het creëren van een duurzame en gezonde binnenruimte. Kamerplanten zorgen voor een beter leefklimaat in een binnenruimte.

Noviflora is een van de partners van een onderzoek waarbij het effect van groen op kantoor de laatste drie jaar uitgebreid getest werd. Het onderzoek werd uitgevoerd door Universiteit Wageningen en wetenschappers van Fytagoras, op verschillende kantoren, waaronder ook het hoofdkantoor van Coca Cola. We weten al veel over de effecten van planten, maar nog nooit werd het zo uitgebreid getest in de praktijk. Het resultaat? De kosten van een investering in een groen kantoor verdien je binnen één jaar terug. Werknemers vinden een werkruimte met planten aantrekkelijker dan zonder planten. Planten zorgen voor een betere luchtvochtigheid, een positievere mindset en leiden tot meer tevredenheid over het eigen functioneren. Ook is er minder ziekteverzuim.

Plantscaping
Heb jij een vraag over of een opdracht voor een groener kantoor en ben je op zoek naar een expert? Neem dan contact op met onze Plantscaping afdeling. Met professioneel, op maat gemaakt advies en de juiste planten helpen onze experts je om van jouw werkruimte een productieve, groene oasis te maken. 

Contact

A green office is a healthier office


#fact: Wist jij dat werknemers in een kantoor vol planten zich 36% minder ziekmelden?


Planten als een money maker
De kosten van het kopen en onderhouden van planten verdien je binnen één jaar terug. Er is minder ziekteverzuim en werknemers functioneren beter. Na een jaar zal de investering in planten zelfs winst op gaan leveren.