Inloggen
Terug naar overzicht

Laat je betoveren door de kleurrijke pluischrysant

Op zoek naar de ultieme manier om de herfst in te luiden? De kleurrijke pluischrysant is de perfecte remedie voor een grauwe dag.

Met haar betoverende bloemlinten en opvallende bloemgrootte is de stijlvolle pluischrysant een lust voor het oog. Prachtig als eye-catcher in een veldboeket of in een smalle vaas – de pluischrysant is hoe dan ook een kunstwerk om naar te kijken.

De chrysant heeft haar naam te danken aan de Griekse woorden chrusos (goud) en anthemon (bloem) – een gouden bloem dus. In het Westen kende men de chrysant oorspronkelijk namelijk alleen als gele bloem. Inmiddels kunnen we gelukkig genieten van vele variëteiten, waarvan de pluischrysant ongetwijfeld een van de meest opvallende is. Van dieprood tot zalmroze, van spinachtig tot pomponachtig – deze luxueuze bloem vormt in haar vele verschijningsvormen een bijzondere toevoeging aan ieder interieur. 

 

In China staat de chrysant symbool voor vriendschap, geluk en een lang leven, en in Japan kroonde men de bloem zelfs tot nationaal symbool. Een prachtige bloem om cadeau te doen aan een dierbare, of voor wie tijdens het nazomeren zelf een extra sprankje geluk kan gebruiken.