Inloggen
Terug naar overzicht

Noviflora versterkt haar positie in Denemarken

Noviflora heeft haar positie in Denemarken verder versterkt door de overname van het Deense bedrijf PLS Nordic AS. Deze overname past binnen de multi-local strategie vanuit het marktleiderschap waarbij de focus ligt op de marktgebieden Noord- en Centraal Europa.

Naast de Zweedse vestigingen in Göteborg, Helsingborg, Uppsala en Borås en de Noorse vestiging in Larvik is dit de zesde vestiging van Noviflora in Scandinavië. Het team van PLS Nordic AS heeft een lange geschiedenis op de Scandinavische markt in de levering van planten uit Denemarken en de rest van Europa aan tuincentra en bloemisten. 

De overname van de activiteiten van PLS Nordic is samen met het Noorse bedrijf Blomstergrossisten Sør AS gedaan, waarbij Noviflora meerderheidsaandeelhouder is. De activiteiten van PLS Nordic AS blijven plaatsvinden vanuit de huidige vestiging in Odense.

Noviflora directielid en CEO Hendrico de Brabander: “We zijn enorm trots met deze uitbreiding. De overname van PLS Nordic betekent voor Noviflora een verdere versteviging in de Scandinavische markt waar we al jarenlang actief zijn. Door slimme samenwerking met onze bestaande bedrijven in Zweden, Noorwegen, Nederland en Zwitserland kunnen we onze lokale positie weer een flinke boost geven. Hierbij streven we continue naar de kortste weg van kas naar kassa voor nationaal en internationaal product. PLS Nordic is centraal gelegen in Denemarken waarbij zij beschikt over goede logistieke faciliteiten. Noviflora wil de rol als kwaliteitsleverancier voor bloemen en planten op de focus-marktgebieden duurzaam uitbouwen door voorwaarts te integreren in de markten waar het familiebedrijf als exporteur marktleider is.“

Met bijna 50 jaar ervaring en vanuit passie voor vers en service staat Noviflora aan de top van Nederlandse sierteeltexporteurs in het hogere kwaliteitssegment. Vanuit één digitaal platform, waarop een klant- en segmentgericht lokaal en internationaal assortiment wordt aangeboden, worden de klanten ontzorgd en beleverd vanuit een land-dekkend logistiek netwerk. Dit gebeurt in combinatie met de ontwikkeling van nieuwe concepten en slimme toepassingen op gebied van data en digitale systemen. Kennis en ervaring worden gebruikt om klanten te informeren, te inspireren en ze een beter rendement te laten maken. Door deze innovatieve aanpak en voorwaartse strategie in de marktgebieden van Noviflora werkt het familiebedrijf aan een duurzame toekomst.