Inloggen
Terug naar overzicht

Wat is jouw geboortebloem?

Iedereen is bekend met sterrenbeelden, maar wist je dat naast geboortestenen iedereen ook een geboortebloem heeft? Elke maand heeft één of twee specifieke bloemen, die veel zeggen over iemands karakter.

De meeste bloemen hebben een verrassende betekenis, dus behalve dat dit leuk is om te lezen, kan dit de perfecte gids zijn voor je klanten om een cadeau te kiezen voor hun partner, familie of vrienden!

Januari

Januari - Anjer & Galanthus

Ga je naar een verjaardag in januari: ga voor de anjer! Maar kies wel de juiste kleur: roze staat voor sympathie, rood betekent dat je van hem of haar houdt. Een andere optie is Galanthus bollen, beter bekent als sneeuwklokjes. Met haar mooie en delicate bloemen staat ze voor hoop en schoonheid. Geen vreemde keuze voor in januari, want deze doen het beide goed in de winter!

Februari

Februari – Iris

Hoewel je misschien zou denken dat een roos de officiële geboortebloem is van februari, is het eigenlijk de Iris. De bloem symboliseert trouw, wijsheid en hoop. Iemand die geboren is in februari is dus vaak eerlijk, wijs en onschuldig, wat ze geweldig gezelschap maakt!

 

 

 

 

 

 

Maart

Maart - Narcis 

Voor iemand die in maart is geboren, is de narcis de gepaste bloem. In maart begint de lente, dus het is geen verrassing dat dit de geboortebloem van deze maand is. Dit kleine zonnetje symboliseert geluk en trots. Daarom zijn mensen die in maart zijn geboren meestal gelukkige en optimistische mensen, heerlijk om mee om te gaan.

 

 

 

 

April

April - Madeliefje & Lathyrus

April voorziet ons van prachtige bloemen. Zoals een madeliefje, een bloem die staat voor onschuld, trouw en zuiverheid, deze bloem zal zeker een glimlach op het gezicht van de jarige toveren. Of verras ze met de Pronkerwt (Lathyrus), die staat voor zalig genot. Met deze twee als geboortebloem is de kans groot dat mensen die in deze maand zijn geboren lief, aardig en trouw zijn.

 

Mei

Mei - Lelietje-van-dalen & Meidoorn

In een maand die bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan bloemen, is het geen verrassing dat de geboortebloemen spectaculair zijn! Zoals het 'lelietje-van-dalen', dat symbool staat voor lieflijkheid, bescheidenheid en 'een terugkeer naar geluk'. Dit komt mede door haar zoete geur en delicate bloemen. De andere geboortebloem is de meidoorn, deze bloem wenst de ontvanger geluk en hoop.

Juni

Juni - Roos & Kamperfoelie

Het draait allemaal om rozen in juni. Als je in juni geboren bent, kun je opscheppen dat je een van de meest geliefde bloemen als geboortebloem hebt. Maar let op welke kleur je cadeau geeft: roze rozen staan voor pure blijdschap en rood betekent 'ik hou van je'. Vermijd geel, omdat die jaloezie kenmerken. Of kies de kamperfoelie, want die staat voor 'eeuwige liefde'. Twee geboortebloemen om trots op te zijn!

 

Juli

Juli - Delphinium

Als iemand in juli is geboren, overweeg dan om Delphinium te geven. Deze geboortebloem toont 'krachtige liefde' en wordt geassocieerd met positiviteit, openhartigheid en elegantie. Dit maakt het een perfecte bloem om iemands dag mee op te fleuren! Mensen die in juli geboren zijn, zitten boordevol liefde, dus houd deze mensen dicht in de buurt.

 

 

 

 

 

Augustus

Augustus - Gladiool & Klaproos

Bij een geboorte in augustus passen klaprozen en gladiolen, beide razend populair aan het eind van de zomer. Deze bloemen zijn verkrijgbaar in een tal van kleuren die op verschillende manieren kunnen worden geïnterpreteerd. Over het algemeen staat de gladiool bekend om zijn sterke karakter en integriteit, net als mensen die in augustus zijn geboren!

 

 

September

September - Aster & Dagbloem 

De geboortebloemen van september draaien om het verspreiden van liefde! Asters staan voor krachtige liefde, geloof en positiviteit, terwijl de dagbloem staat voor sympathie voor een naaste. De Aster steelt de show in elk boeket met haar mooie en sierlijke verschijning, vooral wanneer de herfst eraan komt. Perfect cadeau voor in september!

 

 

Oktober

Oktober - Goudsbloem & Cosmea

Niets spookachtigs aan de geboortebloemen van oktober: de goudsbloem en cosmea. De goudsbloem is een sterke bloem die staat voor creativiteit, standvastigheid en warmte. Cosmea vertelt de ontvanger dat je hem of haar harmonie en kalmte wenst. Dus als je in oktober jarig bent, kunnen we aannemen dat je gepassioneerd, hardwerkend en gedreven bent.

November

November - Chrysant

November heeft een van 's werelds meest bewonderde bloemen toegewezen gekregen: de chrysant. Over het algemeen staat deze bloem voor vriendschap, geluk en liefde. Een bloem die verkrijgbaar is in vele kleuren, allemaal met een andere betekenis, dus zorg ervoor dat je degene kiest met de juiste boodschap. Een boeket met chrysanten brengt absoluut geluk en plezier in huis tijdens de korte, donkere dagen.

December

December - Ilex

De Ilex tak worden niet alleen geassocieerd met de feestdagen, maar is ook nog eens de geboortebloem van december. Ook al is het geen echte bloem, ze heeft met haar donkergroene bladeren en kleurrijke bessen een feestelijke uitstraling. Als cadeau wens je de jarige geluk, vrede en geluk toe. Daarom is de Ilex perfect voor in een verjaardagsboeket in december!

 

Bewaar deze blog voor later, inspireer je klanten met deze leuke weetjes & zorg dat ze de juiste geboortebloem uitzoeken.