Inloggen
Terug naar overzicht

Honey Highway

Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van 80% van onze groenten, fruit, noten en kruiden. Dit betekent simpelweg: geen bijen, geen gezonde voeding. Klinkt hard, maar helaas is het waar. Daarom is ‘Honey Highway’ in het leven geroepen en natuurlijk wilden wij dit mooie project steunen!

Hoewel bijen zoveel voor ons doen, doen wij weinig voor ze terug en drijven we ze zelfs tot uitsterven. Tegenwoordig zijn er bijna geen wilde bloemen meer en is er nauwelijks biodiversiteit, en hier hangt juist de belangrijkste voedselbron van de bij vanaf. Daarom wil Honey Highway industriegebieden, bermen en braakliggend terrein in Nederland omtoveren tot een bijenparadijs. Samen met ondernemers, bedrijven en overheden initiëren en realiseren bijenparken begroeid met onderhoudsarme bloemen, vaste planten, heesters en bomen. Zo vinden de bijen aan het eind van de zomer hopelijk genoeg voedsel om de winter door te komen.

Je zou denken dat in de zomer alles in volle bloei staat, maar als je goed kijkt, zie je dat de meeste oppervlakken voornamelijk bedekt zijn met gras. Al deze grassen vormen echter een bedreiging voor onze bijen, dus we moeten onze verantwoordelijkheid nemen en investeren in biodiversiteit. Dit is precies wat wij, en enkele andere bloemen- en handelsbedrijven van het veilingterrein Westland, hebben gedaan. Samen met Honey Highway hebben we op de gedeelde grond een bijenpark aangeplant met een oppervlakte van 9.000 m2 begroeid met heesters en vaste planten en er is nog eens 5.000 m2 ingezaaid met 50 soorten inheemse bloemzaden. Dit belooft een bloemenzee te worden waar bijen, hommels, maar ook vlinders en vogels zeker van zullen smullen!

Meer weten over het project Honey Highway? Bekijk hun website