Inloggen
Terug naar overzicht

Stofbergen Plant Company – Passie voor Bromelia’s

Stofbergen Plant Company heeft een passie voor Bromelia’s. Al meer dan 30 jaar leveren zij een assortiment met een grote diversiteit in vormen, kleuren en potmaten.

De Bromelia’s zijn verdeeld in een aantal productlijnen, zoals de alom bekende Bromelia’s en Guzmania’s, de nieuwe compact-types en een aantal unieke specials, zoals de Tillandsia’s en ananas.

Als je een bromelia vanaf een afstandje bekijkt, is het eerste wat je ziet de kleur of vorm. Iedere bromelia soort is bijzonder en uniek. De Ziva is kenmerkend door haar felroze kleur, maar als je inzoomt heeft ze nog een kleine verrassing. Het roze schutblad beschermd de kleine paarse bloemetjes die na verloop van tijd zullen uitkomen. Een tillandsia gekruist met een vriesea, uit de koker van kweker Ed Stofbergen omgedoopt naar: vrieslandsia. Bij iedere soort ontdek je weer iets unieks. Misschien zijn het de trichomen, de kleine en zachte haartjes onder het blad zoals bij de tillandsia Dolce. Of de kleurschakeringen, die van rood naar wit naar paars gaan, bij onze nieuwe Elena. 

Eine aussergewöhnliche Pflanze, die im Dschungel beheimatet ist und sich als Epiphyt mit ihren Wurzeln an Bäumen festhält. Affen lieben ihre Blätter als leckeren Snack. Das Wasser, das im Blatttricher der Pflanze verbleibt und für eine unkomplizierte Pflege sorgt, ist ein Lebensraum für Biodiversität. Egal, ob Sie die Bromelie aus der Nähe oder Ferne betrachten: Sie ist ein wahres Kunstwerk der Natur.