Inloggen
Terug naar overzicht

Plant nu, geniet later

Wie droomt er niet van een weelderig bloeiende tuin zoals Piet Oudolf ze ontwerpt? Toch zijn groene vingers niet nodig voor een prachtige bloemrijke tuin, want een zak met bloembollen is zo geplant.

Een paar maanden wachten, en in het voorjaar genieten je klanten van een kleurrijke bloemenzee of een vrolijke bloembak op het balkon. Welke bollen raad jij hen aan?

Anemone Blanda Blue Shades

De Anemone Blanda Blue Shades of Oosterse anemoon heeft een bijzondere paarsblauwe kleur en een zachtgeel hart. Hij doet zijn naam eer aan, want 'blanda' betekent 'aanlokkelijk' in het Latijn. Met zijn vele lange bloemblaadjes doet hij denken aan een subtielere versie van de margriet. In de loop der jaren verspreiden de bloemen zich en vormen ze een prachtig bloemtapijt.

Narcissus Replete

Het is misschien wel de ultieme aankondiging van de lente: de narcis. Vaak vormt de gele bloem het eerste kleurrijke accent in een ietwat kale tuin. En hoewel het een vaak geziene lentebloem is, hoeft de narcis geen voor de hand liggende keuze te zijn. De Narcissus Replete is met haar dubbele bloem een stijlvolle en bijzondere lentebloeier. Haar ivoren bloemblaadjes en warme perzikkleurige kroon zijn uniek, en vormen gegarandeerd een eye-catcher in de lentetuin.

Allium Caeruleum

Allium Caeruleum – in het Nederlands ook wel blauwe look – valt met zijn kogelronde bloem en hemelsblauwe kleur gegarandeerd op. Zijn stervormige bloempjes zorgen voor een verfijnde verschijning. En niet alleen de tuinier zal genieten van deze bloem, de bijen zijn er ook dol op.