Inloggen
Terug naar overzicht

Op pad met Sybren in Duitsland

Ieder jaar breekt in de herfst de drukste periode aan voor onze inkoper Sybren. Van augustus tot en met oktober is hij iedere week vier dagen in Duitsland te vinden. Daar gaat hij langs bij kwekers om de perfecte planten voor onze klanten te vinden. Ontdek wat Sybren tijdens zijn werkdagen doet in dit blog.

Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag verblijft Sybren in Duitsland, in het gebied van de Rijn-Maas. In deze regio zitten veel kwekers gevestigd, die voornamelijk in het najaar heideplanten telen, zoals Calluna Vulgaris ‘Garden Girls’ en ‘Beauty Ladies’ of Erica gracilis. Maar ook herfstproducten, zoals Sedum, Calocephalus en Hebe worden hier veel gekweekt. “Per dag probeer ik 3 tot 6 kwekers te bezoeken. Hierin probeer ik te variëren, maar soms gebeurt het ook dat ik meerdere keren bij eenzelfde kweker langs ga. Planten die vandaag nog niet de juiste kleur hebben, kunnen over enkele dagen wel goed zijn. En omdat ik dichtbij de bron zit, heb ik de eerste keuze als de planten op hun best zijn.”

Sybren volgt de nieuwste kweekmethodes op de voet en ziet Noviteiten op de markt als een van de eerste. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze in Duitsland ook hard bezig en dat ziet Sybren terug bij sommige kwekers. Zo zijn er potten die zijn gemaakt van zonnebloempitten. “Doordat de potten gemaakt zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal, kunnen de planten met pot en al geplant worden. Super makkelijk, want het scheelt weer een handeling voor de consument. Ook levert het geen afval op en geeft de pot voedingstoffen aan de grond, waardoor er niet extra bemest hoeft te worden.”


Als je aan Sybren vraagt wat hij zo leuk vindt aan zijn werk in Duitsland, is zijn antwoord duidelijk: “Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te zijn en omgeven te zijn door mijn favoriete planten. Ook kan ik mijn collega’s informatie over producten geven die ze niet in Nederland kunnen krijgen, aangezien je in het echt toch altijd meer ziet dan op een foto. Door planten te hunten heb ik indirect ook een verkopende rol, en als ik zie dat veel klanten mijn ‘gehunte’ producten kopen, weet ik dat ik op het juiste moment heb gehandeld. Daarnaast vind ik het directe contact met de kwekers prettig, om zo hechte relaties op te bouwen.”