Inloggen
Terug naar overzicht

Van muurbloempje naar groene wand

Haal de Picasso maar van de muur, en maak ruimte voor een plantenwand. Want naast dat zo’n groene muur er geweldig uitziet, heeft het ook veel voordelen. Zo neemt het niet alleen weinig ruimte in beslag, maar werkt het ook geluidsisolerend en geeft het een gevoel van rust en luxe.

Wereldwijd zien we steeds meer groene wanden de show stelen in hotels, winkels en restaurants, maar ook in kantoren en woningen zijn ze niet meer weg te denken. Ze brengen buiten naar binnen, waardoor we dichter bij de natuur komen te staan. En wat ze nog mooier maakt, is dat ze grotendeels onderhoudsvrij zijn en weinig tot geen zonlicht nodig hebben. Ideaal dus voor elke locatie zo’n groene wand!


Verticale planten  

Een eenvoudige manier om een plantenwand te creëren is met plantenbakken aan een constructie aan de muur, waar planten ingezet kunnen worden. Je kunt zelf kiezen met welke planten je de wand wilt vullen. Ga je voor verschillende groentinten of voeg je ook wat kleur toe? Je kan alle kanten op! Bovendien zijn de planten in dit systeem makkelijk te onderhouden door de aanwezigheid van een waterreservoir en pomp. Is er toch een plant die het niet zo naar z’n zin heeft? Dan kun je de plant er eenvoudig uithalen en vervangen door een andere.  


Mos kunstwerken 
Een andere mogelijkheid voor groen aan de muur is een mos schilderij. Ga voor een kant-en-klare versie van een bestaande vorm, zoals rond en vierkant, of maak een eigen ontwerp. Mos in de vorm van een wereldkaart, letters of een bedrijfslogo geven een persoonlijke touch aan de wand. Door te spelen met verschillende kleuren en texturen mos, creëer je unieke patronen en krijg je een opvallend groen schilderij. 

Voor de plantenstylisten hebben we alles wat nodig is om een groene wand te maken, van planten en mossen tot kliksystemen, frames en speciale lijmen. We zijn jouw one-stop-shop!