Inloggen
Terug naar overzicht

Karma Plants – Betoverende glitter voor het hele jaar

Het jaar 2023 is ten einde en Karma Plants staat klaar om ons te verrassen met iets nieuws.

Tijdens de feestelijke decembermaand zien we altijd veel glitters, maar waarom zouden we dit niet het hele jaar door kunnen ervaren? Met de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Karma Plants, kun je het hele jaar door genieten van glitter en glamour, net als in december!

Deze bijzondere plant, genaamd ‘KARMA Crystals’, een Anthurium crystallinum, heeft afgelopen maand een prachtige entree gemaakt op de markt tijdens de Flora Holland Tradefair in Aalsmeer en is zelfs tweede geworden met de Glazen Tulp Awards. Maurice, één van de kwekers van Karma Plants, vertelt dat het bijzondere aan deze plant is dat elk exemplaar uniek is en dat de ontelbare glitters op de nerven en onder het blad het tot een bijzondere verschijning maken. De bladeren kunnen ook prachtig groot worden. Maurice en zijn vader hebben meer dan 7 jaar gewerkt aan de veredeling van deze crystallinums. Ze zijn blij verrast dat hun inzet niet alleen heeft geleid tot een podium voor hun planten op de markt, maar ook tot een mooie erkenning.

 

Ook zet Karma Plants zich in voor duurzaamheid. Ze zijn al enkele jaren CO2-neutraal en gaan in 2024 nog een stap verder door alle planten veenvrij op de markt te zetten. Met behulp van het WaterWick lontje hebben ze een stappenplan ondergaan in de afgelopen 3 jaar om het veengebruik steeds verder te verminderen, zonder dat er kwaliteitsverlies ontstaat. Het lontje vervangt de eigenschap van veen om vocht vast te houden en zorgt ervoor dat de planten gezondere wortels hebben.